Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

το καναρινί ποδήλατο

Σήμερα είχαμε κινηματογραφική προβολή. Το νησί δεν έχει σινεμά αλλά εμείς κάναμε ό,τι καλυτερο μπορούσαμε .  Κλείσαμε τις κουρτίνες, πήραμε πατατάκια και μπισκοτάκια και προβάλλαμε στον διαδραστικό πίνακα την ταινία "το καναρινί ποδήλατο".


Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία και είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπόθεση : Ο κύριος Άρης αναλαμβάνει ως  δάσκαλος την έκτη τάξη ενός σχολείου της Αθήνας. Στην τάξη του ανακαλύπτει πως ένας μαθητής , ο Λευτέρης, είναι σχεδόν αναλφάβητος. Παρουσιάζει  σοβαρές αδυναμίες στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά. Επίσης  είναι απομονωμένος από τους συμμαθητές του. Το παιδί είναι αβοήθητο από όλους .

Ο δάσκαλος αποφασίζει να βοηθήσει το παιδί , αλλά έρχεται αντιμέτωπος με  πολλά εμπόδια. Οι συνάδελφοί του δεν πιστεύουν ότι μπορεί να βελτιωθεί και οι γονείς του δεν συνεργάζονται. Μάλιστα κάποιοι  δάσκαλοι τον θεωρούν ανίκανο , ενώ  στην πραγματικότητα έχει τόσα ταλέντα. Το χειρότερο όμως είναι πως η συμπεριφορά των υπόλοιπων παιδιών  της τάξης δεν είναι καθόλου φιλική και υποστηρικτική απέναντι στο Λευτέρη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: