Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Καλό μας ταξίδι στα πέλαγα του διαδικτύου!


Δε  φέημους εντ μπιούτιφουλ  Patitiri  πορτ !
Το ταξίδι μας αρχίζει! Επιβάτες οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' τάξης του 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου. Εφοδιασμένοι με μεράκι , προσδοκίες και ενθουσιασμό ξεκινάμε για τα ανοιχτά.Στόχος μας είναι να μάθουμε περνώντας καλά αλλά ..και να περάσουμε καλά μαθαίνοντας!

Το περιεχόμενο των αναρτήσεων αυτού του μπλογκ θα αποφασίζεται στην τάξη από όλους μας. Στο σπίτι οι μαθητές θα μπορούν να σχολιάζουν και να προτείνουν ό,τι άλλο σκεφτούν. Απαιτείται γονεϊκή επίβλεψη όμως , γι' αυτό και θα γίνει ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων για τους σκοπούς και τη χρησιμότητα αυτού του ιστολογίου.

Το σχολείο μας θα έχει αυτή τη βδομάδα ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' τάξης είναι σε θέση να αξιοποιούν τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας , που διαθέτει το σχολείο μας , αρκεί να γνωρίζουν τις δυνατότητες και τους κινδύνους.Στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα μάθηση χωρίς τεχνολογία είναι αδιανόητη.

Στο ιστολόγιο αυτό θα καταγράφονται οι σκέψεις και οι δράσεις μας , θα προβάλλονται  έργα μας και ευελπιστούμε να έχουμε επαφές και με άλλα σχολεία , γιατί αυτός είναι ο βασικός στόχος της Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση : Μάθηση με σύγχρονα μέσα , δημιουργικότητα, αυτενέργεια , επικοινωνία και ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών.
                                                                                                       Η δασκάλα της Δ' τάξης

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Γιά!

s-e-teacher είπε...

ok. Το πέτυχες κι έγραψες το σχόλιο. Αλλά ξέχασες να γράψεις , ποιος είσαι , ματάκια μου. Η δασκάλα σου.

δάσκαλος98 είπε...

Καλή αρχή, καλό ταξίδι! :))

Unknown είπε...

Καλημέρα από τη βροχερή Θεσσαλονίκη!

Πολύ ωραία ιδέα να καταγράφετε τις σκέψεις σας, τις δράσεις σας σε ένα ιστολόγιο και έτσι να μαθαίνουμε και εμείς που είμαστε μακριά τα νέα σας!

Μπράβο παιδιά, μπράβο Σούλα!

Καλή συνέχεια στο ταξίδι σας!

Με αγάπη,
Άννα Γαζέτη

s-e-teacher είπε...

Ευχαριστούμε,δάσκαλε98.
Ανταποδίδουμε τα χαμόγελα!

s-e-teacher είπε...

Κυρία Άννα ,
συναδέλφισσα ,
μίλησα στα παιδιά και χάρηκαν πολύ. Ευχαριστούμε και για τα δωράκια σου.
Να περιμένεις email μας.
Με πολλή αγάπη και χαμόγελα στην όμορφη Θεσσαλονίκη!