Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ενημέρωση γονέων για το διαδίκτυο

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα  και φιλική συνάντηση μεταξύ των Γονέων της Δ' τάξης και της δασκάλας. Οι γονείς ενημερώθηκαν για το ,πόσο σημαντική είναι η χρήση της Τεχνολογίας και ιδιαίτερα του διαδικτύου στη μάθηση και πώς σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε αυτό το εργαλείο στα μαθήματα.

Συγκεκριμένα είπαμε πως κάποιες εργασίες των παιδιών θα τις αναρτούμε στο μπλογκ μας και πως θα αφιερώσουμε χρόνο στην τάξη για να μάθουμε ,πώς να αντλούμε πληροφορίες από έγκυρες πηγές (βιβλιοθήκες, Μουσεία, Δήμους, Ιδρύματα κλπ) .

Είπαμε επίσης πως στα μαθήματα της Ιστορίας , της Μελέτης και σε κάποια της Γλώσσας , τα παιδιά θα συνεργάζονται σε ομαδούλες των 2-4 παιδιών , για να βρίσκουν πληροφορίες και να τις παρουσιάζουν στους συμμαθητές τους. 

Στο σχολείο θα μάθουμε πώς βρίσκουμε στοιχεία,  θα τα οργανώνουμε , θα  τα αποθηκεύουμε  και  πώς θα κάνουμε μια παρουσίαση. 

Επίσης  ζητήθηκε από τους γονείς να υπογράψουν πως συμφωνούν να δημοσιοποιούνται φωτογραφίες των παιδιών , σύμφωνα με τους όρους , που προβλέπει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.  

Το βιντεάκι που ακολουθεί δείχνει με χιούμορ , τι πρέπει να αποφεύγουμε στο Διαδίκτυο.
                                                                 Η δασκάλα της τάξης


Δεν υπάρχουν σχόλια: