Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ο Δήμαρχος κ.Βαφίνης στη Δ' τάξη!






 Όλα άρχισαν από το μάθημα της Γλώσσας!   Στην  2η ενότητα για το νερό , υπήρχε μια άσκηση , που ζητούσε να πάρουμε πληροφορίες από το Δήμο για την ύδρευση της περιοχή μας. Παράλληλα ένας από τους στόχους της ενότητας ήταν ,να μάθουμε να παίρνουμε συνέντευξη.


Η κυρία μας δεν είναι από δω και σκέφτηκε , πως ο πιο κατάλληλος άνθρωπος , που μπορεί να μας δώσει αξιόπιστες πληροφορίες είναι ο Δήμαρχος του νησιού μας. Όλοι οι μαθητές λοιπόν ,  βάλαμε κάτω τις απορίες μας και τις γράψαμε. Έπειτα γράψαμε μια πρόσκληση και καλέσαμε τον κ. Δήμαρχο , να έρθει στην τάξη μας , για να μας βοηθήσει στο μάθημά μας.

Ο κ. Δήμαρχος αποδέχτηκε πρόθυμα την πρόσκλησή μας και χτες το πρωί ήρθε στην τάξη μας. Ως «νέοι δημοσιογράφοι» , δείξαμε επιμονή και υποβάλαμε καυτές ερωτήσεις!
Αλλά ο κ. Βαφίνης με χαμόγελο και με απλά λόγια απάντησε σε όλα τα ερωτήματα  και μας εξήγησε , πώς υδροδοτείται το νησί μας, τι γινόταν στο παρελθόν , τι έργα έχει κάνει ο Δήμος και τι προγραμματίζει για το μέλλον.

Ο κ. Δήμαρχος μας έμαθε επίσης  και μας εξήγησε τις  λέξεις : «αφαλάτωση» «υποδομές», «υφάλμυρο» και «γεωτρήσεις».

 Περιληπτικά από τις ερωτήσεις που κάναμε στον κ Δήμαρχο ,πληροφορηθήκαμε πως το νησί μας απέκτησε το πρώτο του δίκτυο ύδρευσης τη δεκαετία του ’60. Μέχρι τότε το παλιό χωριό υδροδοτούνταν από πηγές και πηγάδια. Δυστυχώς όμως στη δεκαετία του ’60 οι σωλήνες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν από αμίαντο. Ένα υλικό επικίνδυνο για την υγεία. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε νέο δίκτυο. Σήμερα έχουν γίνει μεγάλα έργα στο νησί , όπως η λιμνοδεξαμενή στην Καστανιά, που χρειάζεται και μια μονάδα επεξεργασίας του νερού για να υδροδοτείται το νησί. Παράλληλα προγραμματίζεται και η κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης.    




 Τέλος ο κ. Δήμαρχος μας έδωσε συμβουλές με παραδείγματα αποφυγής της σπατάλης του νερού . Μάθαμε έτσι πολλούς τρόπους για να κάνουμε οικονομία , γιατί το νερό είναι ζωή. Ευχαριστήσαμε τον κ. Δήμαρχο για την πολύτιμη βοήθειά του και κείνος μας πρότεινε να πάμε εκδρομή στην λιμνοδεξαμενή! Φυσικά και δεχτήκαμε , γιατί οι εκδρομές είναι η ειδικότητά μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: