Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

το νόημα των Χριστουγέννων...Είναι πολύ δύσκολο να είσαι δάσκαλος στην Ελλάδα σήμερα και να μιλάς στα παιδιά για το νόημα των Χριστουγέννων.

Τα παιδιά ανυπομονούν για τα Χριστούγεννα. Στο σχολείο ετοιμάζεται μια ωραία γιορτή.  Ο Δήμος  έχει στολίσει τους δρόμους .Τα μαγαζιά έχουν γεμίσει με λαμπιόνια και αστεράκια. Όλα ωραία και γιορτινά.

Κάποια παιδιά όμως δεν γεύονται γιορτινό κλίμα αλλά διωγμούς , κρύο και στερήσεις.  Όπως τα παιδιά των Σύρων προσφύγων, που έφυγαν  για να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου, ζητώντας  άσυλο στην «πολιτισμένη» Ευρώπη. Στη χώρα μας.

Χτες τα ξημερώματα 15/12/14 με τη βοήθεια της αστυνομίας  οι Σύροι πρόσφυγες διώχτηκαν από την Πλατεία Συντάγματος , όπου ζούσαν επί ένα μήνα , απέναντι από τη Βουλή, για να μπουν στολίδια…Και τώρα που η Πλατεία Συντάγματος «καθάρισε» … μπορούμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. 
                                                                     
Απομακρύνθηκαν από την πλατεία Συντάγματος οι Σύροι πρόσφυγες

Να γιορτάσουμε δηλαδή τη γέννηση ενός Εβραίου από την Παλαιστίνη , που γλίτωσε από τις σφαγές του Ηρώδη και που η ετοιμόγεννη μάνα του βρήκε καταφύγιο σε ένα στάβλο ,γιατί κάποιοι δεν είχαν χώρο να τη φιλοξενήσουν!

Είναι πολύ δύσκολο να είσαι δάσκαλος  στην Ελλάδα σήμερα και να μιλάς στα παιδιά για το νόημα των Χριστουγέννων…

Δεν υπάρχουν σχόλια: